شیوه نامه نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

شیوه نامه نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری


شیوه نامه نگارش پایان نامه
1- آخرين بخش مقاطع كارشناسی ارشد و دکتری مربوط به تهيه پايان نامه کارشناسی ارشد و دکتری است كه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری را موظف می‌ کند در حوزه ای که مربوط به رشته تحصيلی مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری وی می‌ باشد، زير نظر استاد راهنما به تحقيق و نگارش پایان ‌نامه بپردازد.
2- تعیین استاد راهنما با پيشنهاد دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری می‌باشد. موافقت استاد راهنما و تأييد گروه تخصصي نیز برای آن ضروری است (دستورالعمل ها و مقرراتی که لازمه تعيين استاد راهنما برای پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری دانشجویان می باشد، در آيين نامه تكميلی دوره های كارشناسی ارشد و دکتری هر دانشگاه درج شده است).
3- جهت افزایش سرعت عمل در امور اداری مربوط به پايان نامه های دانشجويان كارشناسی ارشد و دکتری، لازم است پیش از تصويب پروپوزال در گروه، مديران هریک از گروه ها برای ارائه مداركی که جهت اخذ مجوز برای اساتيد راهنما و مشاور پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکتری نیاز است اقدام نمايند.
4- ضروری است برای دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری، ضمن هماهنگی با استاد راهنمای پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری وی و تأييد شورای تخصصی گروه، استاد مشاوری تعيين گردد.
5- زمانی كه پروپوزال مربوط به پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری دانشجو در شورای تخصصی گروه به تصويب رسيد، به شورای پژوهشی واحد جهت تصويب نهايی ارسال می گردد.
لازم به ذکر است، معاون پژوهشی دانشگاه، مسئول كنترل تعداد پايان نامه های کارشناسی ارشد یا دکتری ای است كه هر عضو هيئت علمي در واحدهای دانشگاه، آن ها را برعهده می گیرد.
همچنین، دانشجويان کارشناسی ارشد و دکتری باید فرم پروپوزال کارشناسی ارشد و دکتری خود را به صورت دقیق مطالعه نموده و هنگام تكميل آن و سایر فرم های ضميمه دقت لازم را مبذول نمایند تا در مراحل بعدی کار پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری آن ها خدشه ای وارد نشود.
6- بعد از تصويب پروپوزال مربوط به پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکتری، ‌نوبت به دریافت كد شناسايی پايان نامه کارشناسی ارشد و دکتری از دفتر امور پژوهشی سازمان مركزی مي رسد.
7- مرحله هفتم شامل انجام پروژه پايان نامه کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می باشد.
8- در مرحله هشتم، برای اساتید راهنما و مشاور مربوط به پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری، ابلاغيه هايی از سوی معاون پژوهشی دانشگاه صادر می شود.
چنانچه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری، تاريخ انتخاب پايان نامه خود را نيمسال اول سال تحصيلي انتخاب نماید، فقط در صورتي مي تواند در همان نيمسال فارغ التحصيل شود كه حداكثر تا پایان دي ماه موافقت آمادگي دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری خود را ضمن تأييد گروه، توسط استاد راهنما و مشاور كتباً به حوزه معاونت پژوهشی اعلام نماید. در این حالت، معاونت پژوهشی دانشگاه، پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری را برای داور ارسال نموده و در صورت تأييد وی، تاريخ دفاع تعيين خواهد شد.
چنانچه دانشجوي کارشناسی ارشد یا دکتری، تاريخ انتخاب پايان نامه خود را نيمسال دوم سال تحصيلي انتخاب نماید، فقط در صورتي مي تواند در همان نيمسال فارغ التحصيل شود كه حداكثر تا پایان شهریور ماه موافقت آمادگي دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری خود را ضمن تأييد گروه، توسط استاد راهنما و مشاور كتباً به حوزه معاونت پژوهشی اعلام نماید. در این حالت، معاونت پژوهشی دانشگاه، پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری را برای داور ارسال نموده و در صورت تأييد وی، تاريخ دفاع تعيين خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که قوانین مربوط به دانشگاه های مختلف در این زمینه کمی با یکدیگر تفاوت دارند.
تا زماني كه دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری برای دفاع از پایان نامه خود اعلام آمادگي نکرده باشد و واحد پايان نامه را داشته باشد، ناچار است در هر نيمسال تحصيلی ثبت نام مجدد نموده و واحد پايان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری خود را تمدید نماید.
جهت جلوگيري از تكراري بودن عناوين پايان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری، ضروری است مديران محترم هر گروه، فهرستی از تعداد پايان نامه هاي دفاع شده کارشناسی ارشد و دکتری واحد را تهیه نمایند.